Вітаю Вас Гість

П`ятниця, 26.04.2024, 09:07


Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Чорнухинська ЗОШ


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 17 » Останні новини(літо-осінь 2014)
15:25
Останні новини(літо-осінь 2014)

     Презентацією книги “Тарас Шевченко і Полтавщина“ завершилися Шевченківські  читання  ”Кобзарева стежина“  в Чорнухинській центральній районній бібліотеці ім. Г. С. Сковороди.
     Відбулося відкриття книжкової виставки “Ювілейна Шевченкіана“, де представлені видання, які надійшли до книгозбірні цьогоріч. Увагу присутніх звернули на розділ “Вшановує  Полтавщина“, де представлені книги П. Ротача  “Полтавська  Шевченкіана: Спроба обласної (райової)  Шевченківської  енциклопедії“, “Тарас Шевченко і Полтавщина“, Г. Шарого “Тарасові стежки“  та інші.  
     Про цікаве, ілюстроване видання розповіла завідуюча відділом обслуговування користувачів О. В. Улізько, звернувши увагу юнаків і дівчат на сторінки, пов’язані з Чорнухинщиною, а директор бібліотеки, краєзнавець  М. І. Булда  розповів  про  перебування Тараса  Шевченка  на  сковородинівській  землі,  зокрема в селах  Білоусівці, Городищі, Вороньках.  Більш  детально  про це можна  довідатися  з  розділу ”Т. Г. Шевченко на Чорнухинщині“ в книзі М. Булди ”Край Григорія Сковороди“.  Юнаки і дівчата дізналися також про своїх земляків,  які були дотичні до популяризації життя і творчості Кобзаря. Зокрема, це культурно-освітні діячі  початку  минулого  століття Г. І. Маркевич  з Вороньків,  уродженець Мелехів Г. Д. Саливон, художник з Бондарів Ю.І. Луценко, мистецтвознавець, заслужений діяч мистецтв України Г. М. Шибанов та інші.       
                                                           * * *
     Свої публікації передав до бібліотеки, наш земляк,  невтомний археолог Віктор Володимирович Приймак. Серед переданих книг:  “Путивльське удільне князівство Чернігово-Сіверщини“, “Північний Схід Дніпровського Лівобережжя у кінці ХУІ- ХУІІ ст.“, ”Східне Полісся: лінгвістичний та історико-археологічний аспекти“ та інші, які поповнили краєзнавчий фонд книгозбірні.
                                                            * * *
     Збільшується число учасників акції  ”Подаруй бібліотеці книгу“. Тільки нещодавно в дар районній бібліотеці передали книги з власних бібліотек наші читачі Білан В.І., Павленко В.О., Бут  Л. М. , Бутко О. В., М.Я. Лисенко.
                                                           * * *
    В обласному конкурсі “Бібліотека року Полтавщини“ брала участь Куріньківська сільська бібліотека-філіал.  Бібліотекар Голуб Л. В. відзначена подякою управління культури Полтавської обласної державної адміністрації.

 

Переглядів: 805 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: