Вітаю Вас Гість

Субота, 27.04.2024, 03:36


Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
Чорнухинська ЗОШ


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Червень » 6 » УКРАЇНО, МАТИ, ТИ В КОЗАЦЬКИХ ДУШАХ ВОЛЮ ВОСКРЕСИ…
12:43
УКРАЇНО, МАТИ, ТИ В КОЗАЦЬКИХ ДУШАХ ВОЛЮ ВОСКРЕСИ…

  У м. Суми, у приміщенні Сумської міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка відбулась міжобласна церковна науково-практична конференція на тему: «Формування християнської моралі на основі духовної та історичної спадщини нашого народу на сучасному етапі духовного відродження української нації», організована Сумською єпархією УПЦ КП (керуючий – архієпископ  Сумський  і  Охтирський Мефодій).  
  У  роботі  конференції  взяли участь духовенство Сумщини, науковці з кількох регіонів України (м. Суми, м. Київ,  м. Харків, с-ща Чорнухи  Полтавської обл.,  м. Львів), представники громадських організацій: «Меморіал», «Просвіта», «Козацтво», клуб «Православний мандрівник», «Грузинська діаспора», обласна організація ветеранів,учасники бойових дій в АТО і волонтери, краєзнавці, бібліотекарі і журналісти — усього 45 чол.
  Поштовхом для проведення конференції стала можливість для церкви, науковців, громадських діячів, освітян, депутатів висловити своє бачення морально-етичного обличчя нації, надто ж - молодого покоління, показати  шляхи покращення духовності суспільства, окреслити болючі проблеми, обговорити можливості співпраці, партнерства та виправити певні перегини у відношенні влади до конфесій.
  Науковець Лідія Шеремет, нині голова клубу «Православний мандрівник», який діє при Сумській єпархії УПЦ КП, розповіла про культурно-просвітницьку роботу клубу, паломництво та волонтерську діяльність членів єпархії  і краєзнавчу спрямованість роботи клубу.  Вона ж презентувала книгу «Край Григорія Сковороди»  автора Миколи Булди, який теж взяв  участь у  роботі  конференції.  Книга, як відзначила пані Шеремет, це величезна багаторічна праця цілої плеяди науковців, які збирали і готували до видання багатющий краєзнавчий матеріал про один  із районів Полтавської області, батьківщини найвідомішого  краянина  Григорія Савича Сковороди,  який  бував на  Сумщині.  
  Автор  розповів  про  роботу над книгою, дослідження в архівах України і колишнього Союзу, пошук матеріалів про села району, жителів, природу. Період, який описано у цій своєрідній енциклопедії,- гігантський: від прадавніх поселень і знахідок кісток мамонтів, що колись паслись на пишних угіддях долин рік Многа, Сула, Удай і інших, до сьогоднішніх днів.
  Учасники конференції, науковці, особливо краєзнавці високо оцінили таке цікаве енциклопедичне видання, а Сумська єпархія відзначила книгу і автора Благословенною грамотою.

 

Переглядів: 476 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: